Driften i de tidlige år

De første vedtægter foreskrev bl.a., at der ikke måtte spilles kort eller drikkes øl i forsamlingshuset. Men d. 3. marts 1910 blev der vedtaget, at der måtte spilles kort, hvis pladsen tillod, der måtte serveres bajersk øl, afholdsøl og kaffe ved sammenkomster, hvis vedkommende sørgede for, at alt gik sømmeligt og ordentligt til. Hvis man udlejede til private fester måtte der serveres hvad man ville for sine gæster.

Huset var ramme om en del fester og sammenkomster i sognet. Foreningen bag forsamlingshuset arrangerede sine oplæsningsaftener m.v. Andre foreninger lejede sig ind, og endelig var der en del private der benyttede sig af muligheden for at holde en sammenkomst uden for hjemmet.

Afholdelse af fester kunne kræve, at der blev ansøgt herom hos politiet. Et eksemplet herpå, er en tilladelse givet i 1942 til en dilettantforestilling.

Tilladelse til at afholde offentlig dilettantforestilling. Kilde: Børkop Lokalarkiv
Tilladelse til at afholde offentlig dilettantforestilling. Kilde: Børkop Lokalarkiv

I godkendelsen af d. 7. marts 1942 fra politimesteren i Fredericia Købstad hedder det:

I Anledning af Deres Andragende ad 21' Februar 1942 om Tilladelse til at afholde offentlig Ditellantforestilling med efterfølgende offentlig Dans til Kl. 1 Søndag den 8' Marts 1942 i Gaarslev Forsamlingshus meddeles, at det ansøgte tillades paa følgende Betingelser:

  1. Der skal svares Forlystelsesafgift med 40%
  2. Der skal betales for Polititilsyn med 2 Kr. pr. paabegyndt Time for 6 Timer = 12 Kr. samt Bespisningsgodtgørelse i 5 Timer á 50 Øre og i 1 Time á 1 Kr. = 3,50 Kr., altsaa ialt 15,50 Kr.
  3. Der maa ikke uden vedkommende berettiges Samtykke udføres beskyttet Musik
  4. Samtykke fra vedkommende berettigede til Stykkets Opførelse maa foreligge
  5. Det tillades, at Ballet fortsættes til Kl. 1, men Dørene maa lukkes Kl. 12, saaledes at ingen maa indlades efter dette Tidspunkt
Dilettant i Sognegården. Foto: Privatfoto udlånt af Karen Steensen
Dilettant i Sognegården. Foto: Privatfoto udlånt af Karen Steensen